Reklama

Laura Alvarez Architecture: dům A

22.5.2012

Kompletní vnitřní rekonstrukce bytu v Kattenburg, nejzápadnějším ze tří východních ostrovů v Amsterdamu.



Místo: Amsterdam
Klient: private
Architekt: Laura Alvarez Architecture
Plocha: 85 m2
Projekt: 2010
Realizace: 2011
Truhlářské práce: Herman Kruizinga
Foto: Ewout Huibers


Autorská zpráva
Hlavní dva cíle tohoto projektu byly přivést co nejvíce světla dovnitř a dosáhnout prostornost. Byt je v domě ze sedmdesátých let, který je situován ve velmi tiché a zelené oblasti v centru Amsterodamu. Patří k němu zahrádka orientovaná na severovýchod, odkud přichází fantastické množství světla a kam vedou pěkné výhledy. Prostory jsou jasně organizované: dřevěný box odděluje denní a noční funkce. Obsahuje veškerou obsluhu domu a bydlení, jako sklad, šatnu, WC, kotel atd. Koncentrování těchto prvků do boxu přineslo bytu jasné a široké obývací prostory.
Koupelna leží mezi dvěma ložnicemi a získává tak přirozené světlo ze dvou stran. Všechny dveře bytu byly nahrazeny posuvnými. Klient tak má možnost střídat podle chuti a potřeby míru otevření a propojení prostor. Starý snížený podhled byl odstraněn, trubky ponechány viditelné, jako upomínka na minulost.
 










 

Katalog produktů

Komentáře ke článku

Jak v nemocnici Jitka 23.5.2012 08:12

Zobrazit vše Zobrazit vybrané Vložit příspěvek



Přihlášení
Nastavit jako výchozí

DŮM A BYT

Květiny sladěné s interiérem

MODERNÍ BYT

Čtenářka Eva Skoumalová: Já to “zvážím”

MŮJ DŮM

Zvítězili jsme v soutěži Časopis roku 2013!

IMATERIÁLY

Designové tvarovky RONDE BLOCK – novinka Presbetonu

 

Redakční systém WebRedakce
NETservis s.r.o. © 2014

© Business Media, s. r. o., 2007–2010
Mapa webu   XML Sitemap  RSS kanál