Daiken-Met Architects / Nawakenji-m: Sugoroku office

Daiken-Met Architects / Nawakenji-m: Sugoroku office

 
 
 
 

Daiken-Met Architects / Nawakenji-m: Sugoroku office

Kanceláře "Sugoroku" si navrhli a postavili architekti ze studia Daiken met architects sami pro sebe. V Gifu, v Japonsku.



Místo: Gifu, Japonsko
Návrh:
daiken-met architects, nawakenji-m
Program: kancelář, bydlení
Celková plocha: 111 m2
Dokončení realizace: 2011
Foto: Shinkenchiku-Sha

Třípodlažní mobilní rám podporuje narovnané lodní kontejnery, v nivhž se nalézají procovní plochy a v budoucnu bydlení v penthousu. Budova představuje modelové řešení pro ty, kdo potřebují překonat potíže spjaté s pronájmem malých staveb ve svém městě, a také vyhovuje místním dilema tam, kde klesá počet obyvatel a přibývají prázdné pozemky.

Firma získala krátkodobou smlouvu na návrh dočasné konstrukce, která nevyžaduje stavbu pod úrovní ulice. Ocelová konstrukční mříž je snadno sestavitelná a slouží k redukci zátěže kontejnerů kvůli váze jejich plášťů, vnitřního vybavení a uživatelů. Po ukončení pronájmu se konstrukce rozebere a znovu sestaví kdekoliv jinde. Úložné systémy byly tvarovány z překližky nebo obalů nalezených na staveništích.








Základní informace o objektu

 
 
 
 

Kategorie

Administrativa

Komentáře ke článku

 
 
 
 

Registrace k zasílání newsletteru

Stavbaweb.cz informuje o novinkách v oboru architektury a stavebnictví, představuje zajímavé objekty, projekty a materiály. Prostřednictvím tohoto formuláře se můžete přihlásit k odebírání denního newsletteru, a dostávat tak pravidelné informace přímo do své e-mailové schránky.

*Povinné položky
Vaše registrační údaje nebudou poskytovány třetím stranám a budou chráněny. Svou registraci můžete kdykoliv zrušit zde nebo prostřednictvím odkazu v zápatí každého newsletteru.
 
 
 
© 2007–2016 Business Media CZ, s. r. o.