Generální konzulát ČR v Mnichově

Generální konzulát ČR v Mnichově

 
 
 
 

Generální konzulát ČR v Mnichově

Fotogalerie ke článku (7)

Celá fotogalerie (7)

Popis stavby
Budova generálního konzulátu je situována do západní části rohové parcely ve vilové čtvrti tak, aby stávající zeleň mohla být v nejvyšší míře zachována a stala se základem nové parkově upravené zahrady.
Hlavní vstup s reprezentačním předjezdem vozů oficiálních návštěv je obrácen k východu do klidné obytné ulice Libellenstrasse a k cenné přírodní lokalitě Isarauen. Vstup pro veřejnost přicházející k přepážkám konzulárního a vízového oddělení je situován do rušnější ulice Leinthalerstrasse, kde je využito existujících podélných odstavných ploch pro parkování osobních vozidel klientů. Oba vstupy do budovy generálního konzulátu jsou bezbariérové.
Dispoziční řešení přísně odděluje běžné stykové prostory pro veřejnost a oficiální reprezentační prostory, oboje umístěné na úrovni přízemí. V prvním a ve druhém patře se nacházejí kancelářské pracovny a zcela odděleně je situováno bydlení. V podzemním podlaží (celý objekt je podsklepen) je umístěno veškeré technické zázemí, sklady a garáže pro pět osobních vozů. Jedno hlavní vertikální komunikační jádro procházející celou výškou budovy obsahuje jednoramenné schodiště a osobní výtah.

Konstrukce
Nosná konstrukce budovy je provedena z monolitických železobetonových stěn, sloupů a monolitických stropních desek, které jsou v hojné míře též pohledově využívány. Základní modulace konstrukce odpovídá třímetrovým intervalům. Celý objekt je založen na železobetonové základové desce.
Řešení všech povrchů stavby spočívá v použití solidních tradičních stavebních materiálů, jako jsou omítka, beton, dřevo, kámen a kov.


Adresa: Libellenstrasse 1, Mnichov, SRN
Investor: Ministerstvo zahraničních věcí ČR
Architekt: Josef Pleskot — AP Atelier
Radek Lampa — soutěž, Jitka Svobodová — projekt, Zdeněk Rudolf — stavební řešení
Statika: Křístek, Trčka a spol., s.r.o.
VZT, vytápění: WATÓ
ZT: Jaroslava Loskotová
Elektro: Zdeněk Feierfeil
Dodavatel: VCES Preming, a.s., VCES Praha, a.s.
Stavbyvedoucí: Milan Oplíštil
Fasády: Mechanika Prostějov, v.d.
Domovní technika: Ross Holding
Soutěž: 1995
Projekt pro SP: 1998
Realizace: 2002
Plocha stavebního pozemku: 1700 m2
Zastavěná plocha: 360 m2
Zpevněná plocha: 360 m2
Celková podlažní plocha: 1060 m2
Celkový obestavěný prostor: 4385 m2

Stavební náklady
Celkové investiční náklady bez pozemku a bez interiéru: 58,9 mil. Kč

Základní informace o objektu

 
 
 
 

Kategorie

Ostatní

Komentáře ke článku

 
 
 
 

Registrace k zasílání newsletteru

Stavbaweb.cz informuje o novinkách v oboru architektury a stavebnictví, představuje zajímavé objekty, projekty a materiály. Prostřednictvím tohoto formuláře se můžete přihlásit k odebírání denního newsletteru, a dostávat tak pravidelné informace přímo do své e-mailové schránky.

*Povinné položky
Vaše registrační údaje nebudou poskytovány třetím stranám a budou chráněny. Svou registraci můžete kdykoliv zrušit zde nebo prostřednictvím odkazu v zápatí každého newsletteru.
 
 
 
© 2007–2016 Business Media CZ, s. r. o.