Rezidenční park DLOUHÁ LOUKA

Rezidenční park DLOUHÁ LOUKA

 
 
 
 

Rezidenční park DLOUHÁ LOUKA

Společnost NOVA Projekt zahájila stavbu rezidenčního parku DLOUHÁ LOUKA v Českých Budějovicích. V místě zpustlého areálu sodovkárny Bratří Zátků z roku 1895 vyroste do jara 2013 bytový dům se 126 nadstandardně řešenými byty. Součástí právě zahájené výstavby je řešení přístupové cesty k bytovému domu a českobudějovické sportovní hale Na Dlouhé Louce i budování okolní infrastruktury, která zahrnuje parkovací místa i zeleň.
Autorem projektu je architektonické studio Atelier EIS.

Bytový dům DLOUHÁ LOUKA, vizualizace Atelier EIS
Bytový dům DLOUHÁ LOUKA nabídne budoucím majitelům bytů ideální polohu v samotném centru města, a přitom na okraji klidového parku Stromovka. Samotný dům nabídne 126 nadstandardně řešených moderních bytů, které zajistí díky orientaci domu výhledy na řeku Vltavu a historické centrum Českých Budějovic, nebo na park Stromovka. Ke každému bytu náleží balkon nebo terasa, jejichž velikosti se pohybují od 10 do 66 m2. Průměrná velikost bytu na DLOUHÉ LOUCE činí 83,5 m2 bez terasy a 103,4 m2 včetně terasy.
Dlohá Louka - Vizualizace NOVA projekt
Developerem bytového domu DLOUHÁ LOUKA je českobudějovická společnost NOVA Projekt, která stojí mimo jiné za architektonicky oceňovanou budovou City Centre CB (dnes hlavní sídlo společnosti E.ON). Finančním partnerem NOVA Projektu pro projekt DLOUHÁ LOUKA se stala společnost Carpaterra Capital Partners.
Bytový dům DLOUHÁ LOUKA bude obsahovat pouze byty, žádné další prostory ani obchodní plochy zde nebudou. Půdorysně řešený projekt ve tvaru písmene U je otevřený směrem k řece Vltavě, což vytváří klidový prostor, do kterého jsou orientovány hlavní pobytové místnosti bytů. Díky stupňování fasády má dům při pohledu od Vltavy terasový vzhled. V prostorách směřujících k okolním komunikacím jsou umístěny převážně komunikační a sociální prostory bytů. Administrativní budova, která je součástí celého projektu, tvoří přirozený městotvorný akcent vůči stávajícímu dopravnímu uspořádání.
Každý byt bude mít k dispozici parkovací stání. Lidé budou z rezidence Dlouhá louka vyjíždět autem na hlavní silnici, která do města přivádí motoristy z Českého Krumlova. Kvůli napojení na komunikaci Na Dlouhé louce vznikne na čtyřproudové silnici nový semafor. Ten bude mimo jiné zajišťovat to, aby lidé z nové rezidence mohli vyjíždět i do směru na Český Krumlov. Momentální silnice totiž povoluje automobilům pouze směr na českobudějovické centrum.
Parkovací místa jsou umístěna na úrovni 1. nadzemního podlaží bytového domu a v jeho okolí. Přízemí domu je umístěno nad hladinou pětisetleté vody. Sloupové řešení přízemních prostor dovoluje i přesto případné zaplavení domu a volný průtok vody prostory pro parkovací stání bez větších škod.

Bytový komplex, jenž vznikne v prostorech, kde stál objekt bývalé sodovkárny a pekárny, by měl být kolaudován na jaře 2013. V posledních letech ve zchátralém areálu, jenž nyní stavitelé demolují, často pobývali bezdomovci.
(tisková zpráva ČTK, NOVA Projekt)


 

Základní informace o objektu

 
 
 
 

Kategorie

Bytové domy

Komentáře ke článku

 
 
 
 

Registrace k zasílání newsletteru

Stavbaweb.cz informuje o novinkách v oboru architektury a stavebnictví, představuje zajímavé objekty, projekty a materiály. Prostřednictvím tohoto formuláře se můžete přihlásit k odebírání denního newsletteru, a dostávat tak pravidelné informace přímo do své e-mailové schránky.

*Povinné položky
Vaše registrační údaje nebudou poskytovány třetím stranám a budou chráněny. Svou registraci můžete kdykoliv zrušit zde nebo prostřednictvím odkazu v zápatí každého newsletteru.
 
 
 
© 2007–2016 Business Media CZ, s. r. o.