Atelier ASMM: Sportovní hala Magnum v Moskvě

Atelier ASMM: Sportovní hala Magnum v Moskvě

 
 
 
 

Atelier ASMM: Sportovní hala Magnum v Moskvě

Atelier ASMM navrhl sportovní objekt do Moskvy pro firmu Magnum design.

Autoři: Alexandr Skalický, Viktor Gurčev
Technické řešení: Jiří Vejvoda, Jiří Lorenc
Návrh stavby: 12/2013
Projekt ke stavebnímu povolení: 03/2014

Sportovní hala je jednou ze staveb nového sportovního centra. Celý areál budou tvořit budovy sportovní haly, fitcentra, plaveckého bazénu a zimního stadionu. Objety jsou navrženy pro lokalitu v Moskvě, ale mohou být postaveny opakovaně v dalších místech.  Investora inspirovala k zadání stavby a její technické koncepci stavba sportovní haly v Dolní Dobrouči od atelieru ASMM a její provedení. Návrh sportovní haly do Moskvy má obdobnou architektonickou a technickou koncepci. Architektonické řešení objektu je založeno na technickém výrazu stavby. Dispoziční uspořádání objektu je přiznané ve tvaru budovy. Základní hmotu stavby tvoří univerzální sportovní sál. K němu je přisazena nižší část se zázemím objektu a nejnižší vstupní část s prostorami technického vybavení. Fasáda objektu je navržena ze sendvičových tepelně plechových izolačních panelů. Osvětlení vnitřních prostor je okny spojenými do průběžných pásů. V interiéru sportovní haly je přiznaná konstrukce objektu. Ocelové rámy v prostoře univerzální sportovní plochy a ocelové sloupy a průvlaky v prostorách zázemí objektu. Viditelné jsou také panely s železobetonu. Rozvody vzduchotechniky nejsou zakryté ale viditelné. V interiéru zázemí nejsou použity podhledy k zakrytí rozvodů. V prostoru univerzálního sálu je akustický obklad stropu a části stěn, přispívající k akustické pohodě prostředí. Architektonickým prvky, které přispívají ke komfortu prostředí v interiéru sportovní haly, jsou střešní okna prosvětlující vstupní halu a prosklené stěny v druhém podlaží mezi galerií a chodbou. Prosklené stěny pocitově rozšiřují chodbu a umožňují vizuální kontakt mezi chodbou, galerií a prostorem nad univerzální sportovní plochou. Vnitřní prostory druhého podlaží tak nebudou působit stísněně.

Zdroj: atelier ASMM

Základní informace o objektu

 
 
 
 

Kategorie

Sport

Komentáře ke článku

 
 
 
 

Registrace k zasílání newsletteru

Stavbaweb.cz informuje o novinkách v oboru architektury a stavebnictví, představuje zajímavé objekty, projekty a materiály. Prostřednictvím tohoto formuláře se můžete přihlásit k odebírání denního newsletteru, a dostávat tak pravidelné informace přímo do své e-mailové schránky.

*Povinné položky
Vaše registrační údaje nebudou poskytovány třetím stranám a budou chráněny. Svou registraci můžete kdykoliv zrušit zde nebo prostřednictvím odkazu v zápatí každého newsletteru.
 
 
 
© 2007–2018 Business Media CZ, s. r. o.