Byt se zelenou stěnou

Byt se zelenou stěnou

(28. 5. 2018) ti architekti

   
 
 
 
 

Byt se zelenou stěnou

Původní dispozici bytu 5+1 jsme změnili na 4+kk. Kuchyni jsme propojili s jídelnou a obývacím pokojem. Zcela jsme proměnili dispozici jádra, zádveří jsme rozšířili zbouráním příčky. Od pracovny je nyní dělí jen nábytková stěna. Bez změny zůstaly dispozice ložnice a dětského pokoje.

Takový vnitřní prostor by z pohledu na bytový dům z 60. let čekal asi málokdo. Za zateplenou fasádou s plastovými okny není běžný byt – jeho předností je velkorysá podlahová plocha a stropní vytápění. Vytvořili jsme průhledy celým bytem v obou jeho osách. Již od vstupních dveří je vidět celková délka prostoru, obývací pokoj s jídelnou a kuchyní má celou šířku bytu (respektive patra), je tedy odsud přístup na oba balkony. Kombinovali jsme nové se starým, banální s nečekaným. Pro zavěšení rostlin jsme použili kari síť, místo obrazu či autorského prvku jsme na stěnu zavěsili kolo (autentický dopravní prostředek na kontrolní dny) jako symbolickou parafu za dokončeným projektem.

Autorská zpráva
Foto: Zdeněk Buchlák


Autor: ti architekti – Ing. arch. Martin Machů, Ing. arch. Anna Holešovská

Základní informace o objektu

 
 
 
 

Kategorie

Rekonstrukce

Dokončení

2017

Komentáře ke článku

 
 
 
 

30. 5. 2018 08:10:52. Re: Byt se zelenou stěnou. Jitka

 
 
 
 

30. 5. 2018 08:10:52. Re: Byt se zelenou stěnou. Jitka

  Dveře na WC hned vedle kuchyňské linky! To se mají čím chlubit.

Registrace k zasílání newsletteru

Stavbaweb.cz informuje o novinkách v oboru architektury a stavebnictví, představuje zajímavé objekty, projekty a materiály. Prostřednictvím tohoto formuláře se můžete přihlásit k odebírání denního newsletteru, a dostávat tak pravidelné informace přímo do své e-mailové schránky.

*Povinné položky
Vaše registrační údaje nebudou poskytovány třetím stranám a budou chráněny. Svou registraci můžete kdykoliv zrušit zde nebo prostřednictvím odkazu v zápatí každého newsletteru.
 
 
 
© 2007–2018 Business Media CZ, s. r. o.