Byt v Holešovicích

Byt v Holešovicích

Praha-Holešovice

(14. 6. 2018) Martin Neruda, Jana Šťastná

   
 
 
 
 

Byt v Holešovicích

Malý byt pro mladý pár se nachází v posledním podlaží nájemního domu z 30. let minulého století. Hlavním předpokladem pro náš návrh bylo zapojení temné chodby v centrální části dispozice do obytného prostoru. Odstraněním dveří mezi těmito místnostmi sice došlo k vizuálnímu propojení a dostatečnému osvětlení, ale teprve umístěním knihovny se stala bývalá chodba regulérní součástí obývacího pokoje. Posílení východo-západní průhledové osy do exteriérů nabízí další rozměr v užívání prostoru. Těžiště a centrum dění tvoří kulatý jídelní stůl, který se nachází v obývacím pokoji s kuchyní.
Snažili jsme se o maximální ekonomičnost rekonstrukce: původní podlahy jsou přebroušeny a nalakovány, dispozice byla principiálně zachována, což se projevilo na množství stavebních prací a rychlém průběhu rekonstrukce.

Autorská zpráva
Foto: Radostina Boseva pro SoffaMagazine
 a Martin Neruda

Základní informace o objektu

 
 
 
 

Kategorie

Rekonstrukce

Dokončení

2012

Komentáře ke článku

 
 
 
 

Registrace k zasílání newsletteru

Stavbaweb.cz informuje o novinkách v oboru architektury a stavebnictví, představuje zajímavé objekty, projekty a materiály. Prostřednictvím tohoto formuláře se můžete přihlásit k odebírání denního newsletteru, a dostávat tak pravidelné informace přímo do své e-mailové schránky.

*Povinné položky
Vaše registrační údaje nebudou poskytovány třetím stranám a budou chráněny. Svou registraci můžete kdykoliv zrušit zde nebo prostřednictvím odkazu v zápatí každého newsletteru.
 
 
 
© 2007–2018 Business Media CZ, s. r. o.