Composite Architectes: Obecní úřad pod masivem pohoří Vercors

Composite Architectes: Obecní úřad pod masivem pohoří Vercors

 
 
 
 

Composite Architectes: Obecní úřad pod masivem pohoří Vercors

Projekt spočívá v obnově stávajícího domu a jeho rozšíření a přeměně na kanceláře, místní úřad a konferenční místnosti.

Adresa: Rue de l’Adret, 38250 Villard-de-Lans, Francie
Architekt: Composite Architectes
Autoři návrhu: Matthieu Guillaud, Claire Dreyfus
Statika: BOIS CONSEIL
Rozpočet: EA2C Teypaz
TZB: CET & Echologos
Realizace: 2012
Foto: Studio Erick Saillet

Přístavba je podél severní hranice pozemku. Větší část zahrady je tedy obrácena k jihu a stávající dům Maison Terrel je pěkně zdůrazněn. Severní vstupní průčelí je přímo napojeno na parkoviště a z této strany je také úřední vstup do budovy.




Stávající dům je rekonstruován s respektem k původnímu vzhledu, přístavba do areálu přináší moderní architektonický výraz.



Projekt je kompaktní ohledně dosažení svých energetických cílů. Je na pozemku umístěn ve dvou směrech a propojen díky hře objemů. Severní, vnější, fasáda je charakterizována jako funkční, z jihu je otevřená a oddechová fasáda do zahrady.




 

Základní informace o objektu

 
 
 
 

Kategorie

Rekonstrukce

Komentáře ke článku

 
 
 
 

Registrace k zasílání newsletteru

Stavbaweb.cz informuje o novinkách v oboru architektury a stavebnictví, představuje zajímavé objekty, projekty a materiály. Prostřednictvím tohoto formuláře se můžete přihlásit k odebírání denního newsletteru, a dostávat tak pravidelné informace přímo do své e-mailové schránky.

*Povinné položky
Vaše registrační údaje nebudou poskytovány třetím stranám a budou chráněny. Svou registraci můžete kdykoliv zrušit zde nebo prostřednictvím odkazu v zápatí každého newsletteru.
 
 
 
© 2007–2018 Business Media CZ, s. r. o.