Dostavba sídla firmy v Humpolci

Dostavba sídla firmy v Humpolci

(18. 4. 2017) OK PLAN ARCHITECTS

   
 
 
 
 

Dostavba sídla firmy v Humpolci

Zadáním investora bylo přesunout a rozšířit sídlo firmy do původního industriálního objektu z konce 19. století. Nově využitý objekt je funkčně propojen se stávajícím areálem budov, který přechází do ulice Školní v těsném sousedství hotelu Fabrika. Do objektu jsou provedeny částečné zásahy, a to v rovině podkroví, kde je rozšířen administrativní provoz. V 1. NP je umístěna manipulačně-skladovací plocha a v 2. a 3. NP sklady provozu. Do původního podkroví ve 4. NP je vložena vestavba s novými kancelářemi. Nástavba se pohledově uplatňuje vystupujícími arkýři a konzolami. Zázemí administrativního provozu zajišťuje hygienický uzel WC ve 3. NP a nová kotelna pro administrativní provoz ve 4. NP. 

Celý výraz objektu je ponechán v původní industriální architektuře 1. pol. 20. století v kontrastu s novými funkčními celky provozu. Jedná se o lehkou ocelovou rámovou nástavbu, která se zapojila do původního krovu a z exteriéru je výrazově oddělena černým alucobondovým obkladem. Současně je výtahová šachta obložena sítí hliníkového tahokovu. Celý objekt je zateplen kontaktním systémem (minerální vata) se světle šedou omítkou. 

Přirozené prosvětlení a větrání místností je zajištěno pomocí otvíravých oken v kombinaci s pevnými díly. Nové otvory v nástavbě jsou vyplněny hliníkovým systémem s trojitým zasklením. Podlahy jsou z vrstvených dubových parket na řemen. Objekt je vytápěn tepelným čerpadlem voda-vzduch. 
AUTORSKÁ ZPRÁVA

Místo: Humpolec
Investor: MHA, s. r. o.
Generální projektant: OK PLAN ARCHITECTS, s. r. o.
Autoři: Luděk Rýzner, František Čekal, Helena Pasáčková, Pavel Hanzlíček
Generální dodavatel: Podzimek a synové, s. r. o. 
Subdodavatelé: al. okna – DOLS; fasáda – BEDOX, a. s.; venkovní schodiště - MYKKO; nábytek - PROFIL NÁBYTEK, a. s.; dveře – Alois Šuhaj truhlářství; podlahy – TRITON HB, spol. s r. o.; osvětlení – EXX, s. r. o.; vytápění – REVOS, s. r. o.
Projekt: 2013
Realizace: 2015
Užitná plocha: 365 m2
Obestavěný prostor: 1600 m3
Foto: Michala a Vladimír Pavlíkovi

Publikováno v časopise Stavba č. 2/2016, str. 48-51

Základní informace o objektu

 
 
 
 

Kategorie

Rekonstrukce

Komentáře ke článku

 
 
 
 

Registrace k zasílání newsletteru

Stavbaweb.cz informuje o novinkách v oboru architektury a stavebnictví, představuje zajímavé objekty, projekty a materiály. Prostřednictvím tohoto formuláře se můžete přihlásit k odebírání denního newsletteru, a dostávat tak pravidelné informace přímo do své e-mailové schránky.

*Povinné položky
Vaše registrační údaje nebudou poskytovány třetím stranám a budou chráněny. Svou registraci můžete kdykoliv zrušit zde nebo prostřednictvím odkazu v zápatí každého newsletteru.
 
 
 
© 2007–2017 Business Media CZ, s. r. o.