Interiér domu v Praze Lysolajích

Interiér domu v Praze Lysolajích

Praha Lysolaje

(20. 3. 2018) Boq architekti

   
 
 
 
 

Interiér domu v Praze Lysolajích

Koncept: Strohá geometrie a bílá barva v kombinaci s přírodním olejovaným dubem a antracitově šedými plochami jako podklad pro barevné hrátky v prostoru. Zahrada jako nekonečně se měnící obraz. Interiér pro mladý pár, kterému záleží na každém detailu. Vytvořili jsme jakousi neutrální kulisu, kterou lze téměř libovolně doplňovat prvky dle vkusu majitelů.

Barevnost, materiály: Bílá barva jako základ na stěnách, vestavěném nábytku i na podlaze z cementové stěrky v přízemí domu. To vše v kombinaci s přírodním olejovaným dubem, který se z patra přelévá po schodišti až do přízemí a protíná tak strohou bílou cementovou stěrku.
Nábytkové kusy jsou řešeny převážně v kombinaci přírodního dubu, antracitových šedých ploch a bílé.
Interiér balancuje na hranici strohosti v použitých materiálech i tvarosloví nábytku, ale to bylo záměrem, díky němuž dochází k daleko silnějšímu vnímání venkovního prostoru. Zahrada jakoby se stala součástí hlavního obytného prostoru, tvoří nekonečně se měnící obraz, který je tím nejsilnějším a nejdůležitějším prvkem interiéru.

Dispozice: K zakázce jsme se dostali relativně včas, takže zde byl prostor pro úpravu dispozice a další stavební úpravy. Podél vstupní chodby je technické zázemí se šatnou a s průchodem do garáže. Dále samostatná toaleta. Stěna, která toto zázemí odděluje od chodby, je řešena nábytkově, jedná se o kombinaci pevných panelů a skrytých dveří. Chodba je přerušena nástupem na schodiště do patra, přičemž celé schodiště i jeho nástup jsou řešeny v odlišném materiálu, než podlaha v přízemí.
Hlavnímu obytnému prostoru dominuje kuchyňský pracovní ostrůvek atypického tvaru, který je doplněn kuchyňskou sestavou s pracovní plochou podél celé jedné stěny místnosti. Celý prostor se otevírá směrem do zahrady.
V patře došlo k výraznější dispoziční úpravě tak, aby zde oproti původním plánům vznikly dvě koupelny, jedna pro dětský pokoj a pracovnu/pokoj hosta, druhá jako součást „rodičovského křídla“ - ložnice se šatnou. Mezi ložnicí a koupelnou rodičů byl vytvořen průzor z mléčného skla pro navození intimní atmosféry.

Autorská zpráva
Foto: Alexandra Timpau

Návrh: Boq architekti s.r.o. – Ing. arch. Miroslav Stach, Ing. arch. Jana Stachová

Základní informace o objektu

 
 
 
 

Kategorie

Interiéry/design

Dokončení

2017

Komentáře ke článku

 
 
 
 

Registrace k zasílání newsletteru

Stavbaweb.cz informuje o novinkách v oboru architektury a stavebnictví, představuje zajímavé objekty, projekty a materiály. Prostřednictvím tohoto formuláře se můžete přihlásit k odebírání denního newsletteru, a dostávat tak pravidelné informace přímo do své e-mailové schránky.

*Povinné položky
Vaše registrační údaje nebudou poskytovány třetím stranám a budou chráněny. Svou registraci můžete kdykoliv zrušit zde nebo prostřednictvím odkazu v zápatí každého newsletteru.
 
 
 
© 2007–2018 Business Media CZ, s. r. o.