LOG architects: Villa des Sciences

LOG architects: Villa des Sciences

 
 
 
 

LOG architects: Villa des Sciences

Budova s kancelářemi, bydlením a obchody v Paříži. Ve foyer a v mezonetu se uplatňuje akrylátový kámen nové generace HI-MACS ®.

Návrh & projekt management: LOG Architectes
Adresa: 33 Rue du Docteur Roux, 75015 Paříž, Francie
Developer: Quanim
Podlažní plocha: 1319 m²
Rozpočet: 3,2 mil €, bez DPH
Materiál HI-MACS®: Alpine White
Foto: © Vincent Fillon



Nejdříve architekti museli rozhodnout, jak vyřeší úhly a spojí uliční fasádu se štítovou stěnou, která se rovněž objevuje jako fasáda. Projekt vyžadoval zásadní úvodní plánování, týkající se definice jednoduchého půdorysu, rozteče mezi otvory a výběru materiálů. Cílem bylo hladce začlenit tento nový obytný blok do městského prostředí. Prostorová organizace, architektonické volby a výběr barev povrchů, to vše bylo navrženo tak, aby části s obchody a byty logicky navazovaly. Objem je navržen v souladu s měřítkem ulice. Sled otvorů různé velikosti je ozvěnou klasické vertikality oken v dělnických domech a kontrastuje s geometrií pásových oken v budově v Rue Pasteur. Lodžie, navržené na základě této sekvence, přispívají k tomu, že obývací pokoj se zdá větší. Střídání barvy cihel na průčelí, která se mění z bílé na šedou a antracitovou, zesiluje moderní vzhled fasády. Otázka úhlů byla vyřešena poměrně jednoduše pomocí falešných oken, které napojují hlavní lodžie k uliční frontě. Zapuštěný kloub ze skleněných dlaždic jasně odděluje „štít“ od sousedního bloku z červených cihel a osvětluje společné prostory.

HI-MACS ® díky svým hygienickým vlastnostem, průsvitnosti a neviditelným spojům umožnil architektům, aby se uvolnili a vytvořili s tímto materiálem jemné efekty: frézování materiál zprůsvitní a drážkování mu přidává reliéf, který zdůrazňuje podsvícení.

Během dne se vchod jeví jako velmi hladký a rovný, za soumraku ho pak oživí světelné šipky, které reagují na hranatou geometrii budovy a které jsou vložené do akrylátového kamene HI-MACS®. Toto neviditelné dekorativní osvětlení chytře rozptyluje světlo. Za vchodem je malá hala obložená panely s vertikálním reliéfem, který rozehrává hru světla a stínu. Systém světelných spodních lišt a stropního lineárního osvětlení s grafickými akcenty vede obyvatele budovy chodbou.

Mezonetový byt se nachází ve dvou horních podalžích. Všechny pomocné místnosti (kuchyň, koupelna, sprcha a toaleta) mají přirozené větrání a denní světlo. Vybavení od A do Z z HI-MACS ® bylo koncipováno se zvláštní pozorností k detailu.






Podle tiskové informace LG HAUSYS (HI-MACS®)

Základní informace o objektu

 
 
 
 

Kategorie

Komerční stavby

Komentáře ke článku

 
 
 
 

Registrace k zasílání newsletteru

Stavbaweb.cz informuje o novinkách v oboru architektury a stavebnictví, představuje zajímavé objekty, projekty a materiály. Prostřednictvím tohoto formuláře se můžete přihlásit k odebírání denního newsletteru, a dostávat tak pravidelné informace přímo do své e-mailové schránky.

*Povinné položky
Vaše registrační údaje nebudou poskytovány třetím stranám a budou chráněny. Svou registraci můžete kdykoliv zrušit zde nebo prostřednictvím odkazu v zápatí každého newsletteru.
 
 
 
© 2007–2018 Business Media CZ, s. r. o.