NL architects: návrh cyklistického klubu v Číně

NL architects: návrh cyklistického klubu v Číně

 
 
 
 

NL architects: návrh cyklistického klubu v Číně

Pavilon věnovaný cyklistice ve městě Hainan v Číně. Můžete si zde vypít kávu i zapůjčit kolo.


Střešní cyklistická dráha vypadá, jako by plula nad prosklenou kavárnou v přízemí

'"Cyklistický klub" je projektem nizozemské kanceláře NL architects. Horní cyklistickou arénu podpírá zcela prosklená dolní kavárna. Konstrukce velodromu vyčnívá ven z oválného půdorysu, což je nezbytné kvůli tropickému podnebí - poskytuje stín po celém obvodu dolního prostoru pro sezení. Elegantní vzhůru zakřivená římsa evokuje tradiční formu pagody.

Návštěvníci nasadí kola do zapuštěného koryta a snadno vystoupají po dvojím schodišti nahoru na velodrom pod širým nebem. Plocha pod schody skrytě obsahuje veřejné toalety. Součástí nabídky klubu je možnost zapůjčit si kolo ze zařízení zabudovaného v rámci vstupu.








půdorys vstupního podlaží "střecha"



Základní informace o objektu

 
 
 
 

Kategorie

Komerční stavby

Komentáře ke článku

 
 
 
 

Registrace k zasílání newsletteru

Stavbaweb.cz informuje o novinkách v oboru architektury a stavebnictví, představuje zajímavé objekty, projekty a materiály. Prostřednictvím tohoto formuláře se můžete přihlásit k odebírání denního newsletteru, a dostávat tak pravidelné informace přímo do své e-mailové schránky.

*Povinné položky
Vaše registrační údaje nebudou poskytovány třetím stranám a budou chráněny. Svou registraci můžete kdykoliv zrušit zde nebo prostřednictvím odkazu v zápatí každého newsletteru.
 
 
 
© 2007–2018 Business Media CZ, s. r. o.