Polyfunkční dům FELICIDAD

Polyfunkční dům FELICIDAD

 
 
 
 

Polyfunkční dům FELICIDAD

Stavební a developerská společnost DBEST dokončila výstavbu polyfunkčního domu FELICIDAD. Do osmipodlažního nízkoenergetického domu s kancelářskými prostory i bytovými jednotkami se tak brzy budou stěhovat první nájemníci. Budova s moderní architekturou v atraktivní lokalitě v centru Brna nabídne také prostory pro obchodníky. Autorem návrhu budovy jsou architekti Ludvík Křenek a Martina Volejníková z ateliéru Albatros. Generálním dodavatelem stavby byla přímo společnost DBEST.


Polyfunkční dům FELICIDAD byl postaven v Křenové ulici nedaleko od Hlavního nádraží, v blízkosti historického centra moravské metropole. „Abychom co nejvíce využili možnosti této lokality i budovy samotné, rozhodli jsme se dům koncipovat jako kombinovaný prostor pro podnikání i bydlení,“ říká majitel společnosti DBEST Miroslav Padyšák. Budova byla stavěna s maximálním ohledem na životní prostředí a na úsporný provoz. Proto byl při její stavbě kladen důraz na využití moderních technologických řešení, která výrazně snižují provozní náklady. Jedním z efektivních úsporných prvků je aplikace technologií LED pro osvětlení budovy. Z pohledu barevnosti bylo zvoleno teplejší bílé světlo s možností stmívání. Tato světla jsou instalována ve společných prostorách domu, kancelářích i v bytech. Počítá se s napojením všech systémů na inteligentní řízení celé budovy. Výrazné snížení režijních nákladů se projeví také použitím hliníkových oken s trojskly s vynikajícími izolačními vlastnostmi.

Kancelář a byt v jednom
Celkem dům nabídne 20 bytů v dispozicích 1+kk až 3+kk. Ke všem bytům patří sklepní kóje a terasa nebo balkon poskytující dostatek soukromí. Terasy v čelní části domu jsou řešeny jako zimní zahrady a jídelny. Majitelé bytů ve vyšších patrech se mohou kochat nádherným výhledem na hrad Špilberk a katedrálu sv. Petra a Pavla. Šestnáct kancelářských jednotek v domě zaujímá celkem 905 m2. V prvním podlaží jsou připravena místa pro obchody o celkové výměře 138 m2 a část parkovacích stání. Budova nabízí dostatek parkovacích míst pro všechny nájemce i obyvatele bytů. Veškeré prostory, a to nejen společné, kombinují pohledový beton se sádrovými omítkami a cementovými deskami.

Nízkoenergetická budova oblých tvarů
Exteriér domu dostal nadčasový charakter s přihlédnutím na okolní zástavbu, do které budova nyní pevně zapadá. „Stavbu do okolí začleňují oblé tvary i opláštění vlnitým a hladkým hliníkovým plechem, které navazuje na industriální pozadí. Dvojitá fasáda na jižní straně vytváří teplovzdušný kolektor s biologickým zastíněním založeným na principu „vertical gardening“ a slouží nejen jako tepelný izolant, ale chrání také proti hluku z ulice,“ uvádí architekt Ludvík Křenek. „V noci bude stěna se zelení osvětlená a nasvícené rostliny budou spoluvytvářet příjemné prostředí uvnitř budovy. A kromě toho jistě přitáhnou i pozornost kolemjdoucích,“ dodává. Projekt je koncipován jako nízkoenergetický, díky použitým materiálům a technologiím. Zdrojem tepla jsou tepelná čerpadla, v celé budově se nachází podlahové vytápění, jižní fasáda stavby je klimatizována. Na užitkovou vodu se budou využívat retenční nádrže. Budova je pro bezpečnost připravena k připojení na pult centrální ochrany s denní recepcí, dominantní LED osvětlení je napojeno na inteligentní řízení celé budovy.
tisková zpráva, Stavbaweb


 

Základní informace o objektu

 
 
 
 

Kategorie

Administrativa

Komentáře ke článku

 
 
 
 

Registrace k zasílání newsletteru

Stavbaweb.cz informuje o novinkách v oboru architektury a stavebnictví, představuje zajímavé objekty, projekty a materiály. Prostřednictvím tohoto formuláře se můžete přihlásit k odebírání denního newsletteru, a dostávat tak pravidelné informace přímo do své e-mailové schránky.

*Povinné položky
Vaše registrační údaje nebudou poskytovány třetím stranám a budou chráněny. Svou registraci můžete kdykoliv zrušit zde nebo prostřednictvím odkazu v zápatí každého newsletteru.
 
 
 
© 2007–2018 Business Media CZ, s. r. o.