Prodejna zakázkového krejčovství Janek

Prodejna zakázkového krejčovství Janek

Soukenická 3, Praha 1, Nové Město

(12. 9. 2018) NEW HOW architekti

   
 
 
 
 

Prodejna zakázkového krejčovství Janek

Jednoduchý a elegantní interiér jsme navrhli pro klienta s ohledem na jeho módní produkty - převážně košile, obleky a saka. Tak jako JANEK „šije na míru", navrhovali jsme pro něj nový showroom stejným způsobem. Minimální vybavení nechá vyniknout látkám, košilím, doplňkům, avšak v dokonalém detailu a elegantním provedení.

Projekt řeší designový přerod obchodu s konfekčními košilemi na showroom zakázkového krejčovství s mnohem širším sortimentem. Jedná se o obchod v historickém centru Prahy. Nově navržená prodejna se má stát novou vlajkovou lodí obchodů firmy JANEK. Naší snahou bylo elegantním a efektním způsobem představit celý sortiment firmy, tedy pánskou společenskou módu: košile, obleky, svetry, kabáty i doplňky a zakázkové boty. Kladli jsme důraz na představení jednotlivých kusů sortimentu jako solitérních objektů, které budou mít prostor vyniknout. 

Vlastní prodejna se skládá ze dvou částí: směrem do ulice je za výlohami showroom přístupný návštěvníkům, v zadní části se nachází místnost, která slouží jako krejčovský salon pro zadávání zakázek s objednanými klienty.  Hlavním výtvarným motivem prodejny je stěna z vertikálně kladených válců různých průměrů, na kterých jsou navinuté látky používané k výrobě košilí. Jednoduše jsme použili charakteristický prvek známý ze všech krejčovských dílen. Stěna s logem tvoří pomyslná záda a sjednocuje celý prostor showroomu.
Inspirativním prvkem původního interiéru byly ploché klenby, které dávají prostoru osobitý charakter a odlišují jej od ostatních obchodů. K prezentaci produktů jsme navrhli co možná nejsubtilnější systém černých polic, kotvených do štíhlých stojek vinoucích se téměř přes celou výšku místnosti. Kompozici bílé a černé jsme oživili dvěma stoly se skleněnými vitrínami, které jsou vyrobeny z dubové dýhy v přírodním odstínu. Stěny prodejny jsou pokryty světle šedobéžovou tapetou s jemným motivem připomínajícím tkaninu. Zadní místnost má jednoduché odstíny šedé, aby barevně nerušila při výběru nejrůznějších látek a ladění jednotlivých oděvních komponentů. 

Autorská zpráva
Foto: Robert Žákovič


Autor: NEW HOW architekti – Filip Havliš, David Zámečník
Investor: JANEK spol. s r.o.
Užitná plocha: 70 m2

Základní informace o objektu

 
 
 
 

Kategorie

Rekonstrukce

Dokončení

2017

Komentáře ke článku

 
 
 
 

Registrace k zasílání newsletteru

Stavbaweb.cz informuje o novinkách v oboru architektury a stavebnictví, představuje zajímavé objekty, projekty a materiály. Prostřednictvím tohoto formuláře se můžete přihlásit k odebírání denního newsletteru, a dostávat tak pravidelné informace přímo do své e-mailové schránky.

*Povinné položky
Vaše registrační údaje nebudou poskytovány třetím stranám a budou chráněny. Svou registraci můžete kdykoliv zrušit zde nebo prostřednictvím odkazu v zápatí každého newsletteru.
 
 
 
© 2007–2018 Business Media CZ, s. r. o.