Sportareál Česká Lípa

Sportareál Česká Lípa

 
 
 
 

Sportareál Česká Lípa

Fotogalerie ke článku (5)

Foto z přestavby

Foto z přestavby

Foto z přestavby

Foto z přestavby

Původní hala

Původní hala

Původní hala

Původní hala

Zahájení rekonstrukce Sportareálu v České Lípě

Zahájení rekonstrukce Sportareálu v České Lípě
Celá fotogalerie (5)

Sportareál z roku 1988 (architekt Antonín Buchta) prošel v posledních dvou letech rozsáhlou rekonstrukcí. 1. 6. 2008 byl znovu oficiálně otevřen pro veřejnost.

Investor: Město Česká Lípa
Architekt: BFB studio, spol. s r. o., Antonín Buchta
Dodavatel: Syner, s. r. o.
Náklady: 90 mil. Kč

 

Původní sportovní areál v České Lípě pocházel z 80. let minulého století, moderním požadavkům už ale nevyhovoval. Práce na jeho přestavbě začaly v polovině roku 2006. Rekonstrukcí prošel bazén i zimní stadion. K bazénu přibyly tobogany, vířivky a brouzdaliště. K lepšímu se změnily šatny a sprchy, přibylo relaxační centrum s fitness, saunou, solárii a masážemi. Rekonstrukce a dostavba přišla na téměř 300 milionů korun a stala se tak největší investiční akcí ve čtyřicetitisícovém městě.

Přestavěný areál se skládá ze tří částí - z bazénu, zimního stadionu a nově vybudovaného patra, které obě sportoviště propojuje. Objekt je nyní bezbariérový. Zimní stadion má novou podkladovou desku, původní dřevěné lavice nahradily sklápěcí sedačky z plastu. Kapacita hlediště pro 1200 diváků se přitom nezměnila. Obnovou prošla dřevěná střešní konstrukce a celý střešní plášť. Areál získal nové ozvučení.

Zdroj: Zpráva ČTK


Rekonstrukce a dostavba sportovního areálu zahrnula v první etapě demolici bazénové haly a následně pak výstavbu haly nové s rozšířeným půdorysem. V této části komplexu je umístěn plavecký bazén (25 m), dětský výukový bazén, a dále rekreační bazén s masážními lůžky a teplejší vodou nebo whirlpool. V samostatné části pak jsou umístěny vodní atrakce, tj. tobogán dlouhý 64 m, skluzavka a divoká řeka.

„Původní koncept stavby se zachová, společný vestibul pro vstup do zimního stadionu i bazénu zůstane na úrovni prvního nadzemního podlaží. Projekt nově řeší bezbariérový přístup invalidních spoluobčanů, pro které vznikne plošina, výtah, přibude i hydraulický zvedák,“ říká Antonín Buchta, architekt projektu. V rámci stavby také proběhla modernizace šatnového zázemí, kdy je část přizpůsobena handicapovaným návštěvníkům. Celková kapacita tak je téměř 350 příchozích. Dále zde rovněž vznikl prostor pro saunu a parní lázeň.

Druhá etapa zahrnovala regeneraci zimního stadionu. V rámci rekonstrukce proběhla výměna technologie chlazení včetně nové chladící desky ledové plochy, byly odstraněny nevhodné vestavby v prostoru tribuny a přestavěny šatny hokejistů a převlékárna pro veřejné bruslení.

Požadavkem investora byla i přístavba třetího nadzemního podlaží nad šatnovou částí, ve které se  nachází posilovna a spinningový sál. Díky samostatnému vstupu a vlastnímu sociálnímu i šatnovému zázemí se kapacita areálu rozšíří o dalších téměř osmdesát návštěvníků.

Zdroj: webové stránky městského úřadu v České Lípě

Základní informace o objektu

 
 
 
 

Kategorie

Sport

Komentáře ke článku

 
 
 
 

Registrace k zasílání newsletteru

Stavbaweb.cz informuje o novinkách v oboru architektury a stavebnictví, představuje zajímavé objekty, projekty a materiály. Prostřednictvím tohoto formuláře se můžete přihlásit k odebírání denního newsletteru, a dostávat tak pravidelné informace přímo do své e-mailové schránky.

*Povinné položky
Vaše registrační údaje nebudou poskytovány třetím stranám a budou chráněny. Svou registraci můžete kdykoliv zrušit zde nebo prostřednictvím odkazu v zápatí každého newsletteru.
 
 
 
© 2007–2018 Business Media CZ, s. r. o.