Úpravy interiéru části rodinného domu

Úpravy interiéru části rodinného domu

Vrané nad Vltavou

(18. 10. 2018) ....kontinual, projekční ateliér

   
 
 
 
 

Úpravy interiéru části rodinného domu

Realizace je rozsahem velmi malá, přesto v některých ohledech důležitá. Na tomto projektu jsme měli možnost navrhnout nestandardní řešení a ověřit si tak hranice možného. Zadání také umožňovalo řešit vše do nejmenšího detailu, což dodalo realizaci novou jemnou vrstvu, díky které výsledek působí dotaženě.

Pro interiér bylo zásadní použití tradičních materiálů, které si na nic nehrají, působí pravdivě. Díky tomu jsme mohli do prostoru zakomponovat sekretář po předcích, který se stal součástí kuchyně v čele s bílou leskle lakovanou linkou, záměrně splývající s místností. Nad stolem je autorský měděný lustr, podlahu tvoří olejované smrkové biodesky sesazené na pero a drážku. Návrh od začátku počítá se stárnutím dřeva jako s přirozeným procesem, v případě podlahy je možné opakovaně místa namáhaná provozem přebrušovat a olejovat podobně, jako se jednou za čas bílí stěny.
Shodná podlaha propojuje kuchyni s obývacím prostorem, který se díky schodišti rozšířil o malé spací patro. Nábytek je zhotoven ze smrkové překližky z loupané dýhy. Jeho design využívá textur, které materiál poskytuje. Prostoru dominuje nábytková stěna, kde se střídají plochy otevřené knihovny, dvířek mělkých skříní, baru nebo hlubokých šatních skříní v horních partiích. Madla tvoří poutka z kraví usně. Vše sjednocují společný desig a struktura, která je živá a doplňuje dřevěné, nově přiznané prvky krovu.

Ve štítu domu je nové výklopné okno, kterým plynule pokračuje jinak skromný prostor směrem ven. Ležícímu poskytuje výhled na okolní lesy, možná podpoří i lítací sny. Přesah střechy dostatečně stíní, v případě potřeby je možné okno zakrýt závěsem na přísavkách. Rozměrný parapet slouží jako odkládací plocha, v tělese postele je úložný prostor.

Místnost osvětluje trojice autorských ručně vyráběných lustrů s jednoduchým designem s kovovými dráty, které se běžně používají jako napínací drát v oplocení. Kov se opakuje v maximálně subtilním zábradlí z broušené černé oceli s bezbarvým lakem. Jako výplň byla použita síť na holuby vypnutá provázkem. Pohodlné sezení poskytla sedací souprava po předcích, stačilo ji potáhnout novým plátnem.

Autorská zpráva

Autoři: ....kontinual, projekční ateliér – Jan Medek, Lucie Medková

Základní informace o objektu

 
 
 
 

Kategorie

Rekonstrukce

Dokončení

2014

Komentáře ke článku

 
 
 
 

Registrace k zasílání newsletteru

Stavbaweb.cz informuje o novinkách v oboru architektury a stavebnictví, představuje zajímavé objekty, projekty a materiály. Prostřednictvím tohoto formuláře se můžete přihlásit k odebírání denního newsletteru, a dostávat tak pravidelné informace přímo do své e-mailové schránky.

*Povinné položky
Vaše registrační údaje nebudou poskytovány třetím stranám a budou chráněny. Svou registraci můžete kdykoliv zrušit zde nebo prostřednictvím odkazu v zápatí každého newsletteru.
 
 
 
© 2007–2018 Business Media CZ, s. r. o.