V+: radnice v Montigny-le-Tilleul

V+: radnice v Montigny-le-Tilleul

 
 
 
 

V+: radnice v Montigny-le-Tilleul

Ambicí tohoto belgického projektu bylo posílit veřejné využití daného místa a zachovat stromořadí lip při obvodu pozemku.

Architekti: V+
Místo: Montigny-le-Tilleul, Belgie
Hlavní architekti: Bihain, Decuypere, Hagiwara
Spolupráce: Elodie Degavre, Philippe Buraud
Stavební řešení: Greisch (François Laurent)
Akustika: Daidalos Peutz
Hlavní dodavatel: Bemat / Jansen
Plocha: 5000 m2
Realizace: 2013
Náklady: 4 500 000 EUR (bez DPH)
Foto: Maxime Delvaux (354 Photographers), Jean Luc Deru

Přístavba stojí vedle staré radnice na pozemku s velkorysým výhledem na malebné údolí Sambre. Stavba není jednoduše položena na pozemku, spíše se vznáší díky impozantní konzolové konstrukci - jen kavárna je v kontaktu se zemí, a proto může být využita pro akce, které se konají v parku.



Mírný svah vede veřejnost k recepci, odkud lze snadno nalézt různé služby, neboť je strategicky umístěna u každé ze tří větví půdorysu.





Projekt ukazuje schopnost současné architektury být jednoduše a šetrně součástí venkova a historického dědictví, a to prostřednictvím horizontality, střízlivosti a abstrakce fasád a čitelností plánu.




Ve větším měřítku se projekt chopil příležitosti redefinovat sousední parkoviště a ulice a vytvořit pro občany nový park.



 

Základní informace o objektu

 
 
 
 

Kategorie

Rekonstrukce

Komentáře ke článku

 
 
 
 

Registrace k zasílání newsletteru

Stavbaweb.cz informuje o novinkách v oboru architektury a stavebnictví, představuje zajímavé objekty, projekty a materiály. Prostřednictvím tohoto formuláře se můžete přihlásit k odebírání denního newsletteru, a dostávat tak pravidelné informace přímo do své e-mailové schránky.

*Povinné položky
Vaše registrační údaje nebudou poskytovány třetím stranám a budou chráněny. Svou registraci můžete kdykoliv zrušit zde nebo prostřednictvím odkazu v zápatí každého newsletteru.
 
 
 
© 2007–2018 Business Media CZ, s. r. o.