VAS a.s., provozní středisko Ivančice

VAS a.s., provozní středisko Ivančice

B. M. Kuldy 20/870, 664 91 Ivančice

(26. 2. 2018) Tomáš Dvořák architekti

   
 
 
 
 

VAS a.s., provozní středisko Ivančice

Rostoucí nároky na kvalitu služeb a technické vybavení přinutily investora k rekonstrukci a dostavbě areálu provozního střediska tak, aby stavba vyhovovala stávajícím i budoucím potřebám provozního střediska. Areál je rozdělen do dvou oddělených částí: budovy pro styk s veřejností a vedení střediska a technicko-provozní zázemí pro servisní a operační část pracovníků.
Stávající budovy jsme doplnili novými tak, aby vznikl urbanistický tvar uzavřeného areálu po vzoru venkovských statků. Před hlavní vstup do objektu jsme navrhli malé náměstí s parkovištěm a řadou stromů.
Fasády jsme navrhli z kreativních omítek firmy STO na téma podzemní voda. Tenké pruhy vody v puklinách ve skále byly pro nás inspirací pro hlavní vzor na fasádě. Omítka i v detailu nepostrádá ruční tvarování, v kontrastu se sterilními omítkami současné stavební produkce.
Interiéry jsme řešili ve firemních barvách investora. Tento požadavek jsme se snažili kreativně využít k malému barevnému experimentu, kdy jsme jednu dominující barvu místnosti použili na všechny plochy daného prostoru, tedy na podlahu, stěny i strop. Firemní barvy jsou naštěstí dvě, v interiéru proto dochází ke střídání barevností mezi místnostmi. Prožití psychologického působení barev na lidský mozek je maximálně umocněno (zelená svěžejší, teplejší, modrá chladnější, uklidňující).
Při návrhu kanceláří jsme se snažili o vzorové pojetí prostoru kanceláře pro 21. století. Světle zelená barva jarních listů vybraná pro kanceláře působí svěžím, teplým dojmem, zároveň je uklidňující a motivující. Její použití na stěny, podlahy i strop maximalizuje její účinek. Bezobložkové vstupní dveře podtrhují minimalistický přístup ke tvorbě prostoru. V každé kanceláři je jedna stěna celoprosklená, pro maximální kontakt s exteriérem. V každé kanceláři jsou jedna nebo dvě stěny řešeny jako vestavěná skříň s dýhovanými dvířky, volný nábytek je omezen na pracovní stůl a židli.

Autorská zpráva
Foto: Tomáš Malý


Investor: Vodárenská akciová společnost, a.s.
Autor: Tomáš Dvořák architekti s.r.o. – Ing. arch. Tomáš Dvořák, Ing. arch. Markéta Kozubová
Generální dodavatel: KALÁB - stavební firma, s.r.o.
Zastavěná plocha: 1120 m²
Obestavěný prostor: 7110 m³

Základní informace o objektu

 
 
 
 

Kategorie

Novostavby

Dokončení

2017

Komentáře ke článku

 
 
 
 

Registrace k zasílání newsletteru

Stavbaweb.cz informuje o novinkách v oboru architektury a stavebnictví, představuje zajímavé objekty, projekty a materiály. Prostřednictvím tohoto formuláře se můžete přihlásit k odebírání denního newsletteru, a dostávat tak pravidelné informace přímo do své e-mailové schránky.

*Povinné položky
Vaše registrační údaje nebudou poskytovány třetím stranám a budou chráněny. Svou registraci můžete kdykoliv zrušit zde nebo prostřednictvím odkazu v zápatí každého newsletteru.
 
 
 
© 2007–2018 Business Media CZ, s. r. o.